KARİYER GELİŞİM VE MEZUNLAR OFİSİ

SIKÇA SORULAN SORULAR

Öğrencilerin eğitimleri sırasında kendilerini tanımalarında, kariyerlerinin planlanmasında destek sağlamak, iş dünyasının beklentileri hakkında bilgi vermek ve mezuniyet sonrası kendilerini geliştirebilecekleri işlere yerleştirilmelerinde yol göstermek, öğrencilerimizin iş dünyasının tercih ettiği profesyoneller olabilmeleri için kişisel yetkinlikleri geliştirmelerini sağlayacak çalışmalar yaparak mezun olmalarını sağlamaktır.

Mezuniyet sonrasında da mezunların ilgi alanları, yetenekleri ve istekleri dikkate alınarak onları iş yaşamına hazırlamak, yıl boyu düzenlenen kariyer etkinlikleri ve rehberlik/danışmanlık/koçluk/mentorlük faaliyetleri sayesinde sektöre profesyonel bir bakış açısı kazanmaktadır.

Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisi olarak öğrencilerimizin akademik eğitimleri sırasında iş dünyasına hazırlanmasını sağlayan; profesyonel, kişisel ve sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sunan, 1.sınıftan başlayarak 4. sınıfın sonuna kadar süren bir gelişim programı olan kariyer danışmanlığını yürütmekteyiz.

Verdiğimiz danışmanlığın öğrencilerimize kazandırdıkları;

      - Kendi yetkinliklerini tanımaları, geliştirmeleri ve kariyer planlarını daha öğrenci iken şekillendirebilmelerini sağlamak,
      - İş dünyasının aradığı ayırt edici yetkinlikleri geliştirmelerine yardımcı olmak,
      - İş alanlarını ve sektörleri yakından tanıma fırsatı yaratmak,
      - Öz geçmiş hazırlama, mülakat tekniklerini ve iş arama yöntemlerini anlatarak ve sektörden insan kaynakları yöneticilerini davet ederek öğrencilerimizi iş yaşamına bir adım önde olmalarını sağlamak.

Ofisimiz, öğrencilerimizle de olduğu gibi mezunlarımız ile de sosyal mecralar, e-posta ve telefonlarla veya yüz yüze görüşmelerle ilişkilere süreklilik kazandırmaktadır.

Bu bağlamda;

      - Mezunlarımıza ilişkin güncel verilerin tutulması,
      - Öz geçmiş hazırlama, mülakat deneyimi,
      - Kariyer gelişimlerine yönelik projeler geliştirilmesi,
      - Hangi sektör, firma ve pozisyonlarda çalıştıklarının takip edilmesi,
      - Mesleki fuar, kongre, seminer ve konferanslar konusunda bilgilendirme hizmetlerini gerçekleştirir.

İstanbul Kent Üniversitesi Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisinden danışmanlık randevusu almak için kariyer@kent.edu.tr adresine mail yollayarak randevu alabilirsiniz.

Randevunuzdaki değişiklikleri en az bir gün önceden kariyer@kent.edu.tr adresine gerekçenizi belirterek mail yollamanız gerekmektedir.

Randevunuzu iptal etmek istediğinizde en az bir gün önceden kariyer@kent.edu.tr adresine gerekçenizi belirterek mail yollamanız gerekmektedir.

Genel Kariyer Danışmanlığı için geliyorsanız: Sizden, öncesinde öz geçmişinizi hazırlayarak kariyer@kent.edu.tr adresine mail göndermeniz veya görüşmeye gelirken yanınızda getirmenizi bekliyoruz. Kariyer Danışmanlığı, danışman ve danışanın görüşmenin başında karar verecekleri bir kariyer hedefi veya kariyer adımlarının genel değerlendirmesi çerçevesinde şekillenir. Dolayısıyla, görüşmenin içeriği ve seyri kariyer gelişiminizde nerede olduğunuza bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel kariyer danışmanlığı görüşmesi; ilgi alanlarınızı anlamak, bunlara uygun kariyer hedefleri belirlemek ve kendi değerleriniz, becerileriniz ve güçlü yanlarınıza uygun kariyer seçeneklerinizi netleştirmenize destek olur.

Yüksek Lisans ve Doktora Planlaması için geliyorsanız: Görüşmeye gelmeden önce Yüksek Öğrenim görme ihtiyacınızın nedenini belirlemiş ve öğreniminizi Türkiye’de mi yurtdışında mı yapacağınıza karar vermiş olmanız beklenir. Bu konuda henüz karar veremediyseniz Kariyer Danışmanlarımız ile “Kariyer Danışmanlığı” görüşmesi yaparak ihtiyacınızı netleştirmenizi öneririz.

Öz Geçmiş ve Ön Yazısı Gözden Geçirme için geliyorsanız: İnternet sayfamızdaki örnek öz geçmiş formatını ve ön yazıda dikkat edilmesi gerekli hususları inceleyin ve yapacağınız görüşmeye hazırlamış olduğunuz öz geçmişinizi ve ön yazınızı birlikte getirin.

Mülakat Hazırlığı için geliyorsanız: Kariyer Danışmanı ile yapacağınız görüşme öncesinde öz geçmişinizi hazırlayarak kariyer@kent.edu.tr göndermeniz veya görüşmeye gelirken yanınızda getirmenizi bekliyoruz. Kariyer Danışmanına isteğinizin prova mülakat mı yoksa mülakata hazırlık süreci hakkında bilgi almak mı olduğunu belirtiniz. Belirli bir kurum/firma görüşmesi yapılacak ise başvuru yapılacak işin adı/iş tanımını mutlaka danışmana iletiniz.

Danışmanlık görüşmelerinin süresi ihtiyaca göre değişmekle birlikte ortalama 20-30 dakikadır.

Danışmanlığın kısıtlı bir sayısı yoktur. İhtiyacınız doğrultusunda istediğiniz kadar danışmanlık alabilirsiniz.

Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisinin gerçekleştirdiği etkinliklerin tarihlerini;

      - Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisinin web sayfasını; (kent.edu.tr)
      - Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisinin Kariyer Merkezi Instagram sayfasını; (kentkariyer)
      - Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisinin Mezunlar Instagram sayfasını; (kentmezunlar)
      - Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisinin Mezunlar LinkedIn sayfasını; (kentkagem)   
      - Üniversitemizde yer alan panoları

takip ederek öğrenebilirsiniz.

      - Hafta içi 08:30 – 17:30 saatleri arasında A Blok zemin katta bulunan 107 nolu ofise gelerek,
      - Kariyerle ilgili herhangi bir sorunuzla, talep veya önerilerinizle ulaşmak isterseniz; kariyer@kent.edu.tr e-posta adresinden,
      - Mezunlar Ofisi ile ilgili herhangi bir sorunuzla, talep veya önerilerinizle ulaşmak isterseniz; mezun@kent.edu.tr e-posta adresinden,

e-posta göndererek bizlere ulaşabilirsiniz.

BiZDEN HABERLER

Kent Üniversitesi Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisi'nin etkinliklerinden, en güncel haberlerden bilginiz olsun