KARİYER GELİŞİM VE MEZUNLAR OFİSİ

             

                  STRATEJİK YOL HARİTASI

 

“Herkes Savaşı Nasıl Kazandığıma dair taktikleri görebilir, ama kimsenin göremeyeceği şey, zaferi inşa eden stratejimdir”

Sun Tzu

Bir stratejik yol haritası, bir iş, kuruluş veya grubun geleceği için hedefler ve stratejiler sunan görsel bir planıdır. Fiziksel bir harita, bir sürücü için nasıl kendi hedefine, rotasına ulaşmada yardımcı olursa, stratejik bir yol haritası da bir organizasyona aynı şekilde yardımcı olur. Doğru strateji her şeydir. Sadece ama sadece, stratejisini doğru şekilde netleştirmiş şirketler tam olarak geleceklerini görebilmektedir. Stratejik hataların çok pahalıya malolduğu günümüz iş ortamında strateji belirlerken tüm imkanların en akıllıca ve en etkin şekilde kullanılması her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Gelecek, onu şekillendirenlerindir.

 

Katılımcı Profili

İşletme Sahipleri, Alt – Orta ve Üst Düzey Yöneticiler, Yönetici Adayları, Girişimciler ve  Tüm İlgilenenler

 

Eğitimin Süresi

  • Eğitim toplam 24 saat olarak planlanmıştır.
  • Günde 6 saat işlenerek 4 tam günde bitecek bir kısa eğitim programı olarak planlanmıştır.
  • Hafta içi veya hafta sonu grupları şeklinde uygulanabilir.

 

Eğitim İçeriği

  • Stratejik Yol Haritası Uygulamasına Giriş
  • Stratejik Yol Haritası Bilgilerinin Özeti
  • Hedef Pazar, Sektör Analizi ve Pazarlama Planı
  • Üretim ve/veya Hizmet Sunum Sistemi Geliştirme Planı
  • Üretim Dışı Temel Süreçler ve Yönetim Planı
  • Proje/Yatırım Ve Gider Bütçesi (Finansman Planı)
  • Proje/Yatırımın Finansmanı
  • Proje/Yatırımın Diğer Bütçeleri, Tabloları Ve Analizleri
  • Proje/Yatırımın Öncesi Ve Sonrası Değerlendirmeleri

 

Eğitim Yöntemleri

Eğitimin yüz yüze yapılacaktır.

  • Anlatım, slayt gösterimi, video gösterimi şeklinde dersler anlatılacaktır.
  • Ders anlatımı sırasında yaratıcı drama ve gamefication tekniklerinden yararlanılacaktır.
  • Eğitim sırasında 80 sayfalık pdf dosyası not olarak katılımcılara gönderilecektir. Ayrıca katılımcı başına 20 sayfalık fotokopi ihtiyacı vardır.

 

Catering hizmeti

Eğitim süresince gün başına; 2 adet coffee-break, 1 adet öğle yemeği molası olacaktır.

 

Tanıtım

Karşılıklı planlanacaktır.

 

Ulaşım hizmeti

Her hangi bir ulaşım ihtiyacı yoktur.

 

Tavsiye Edilen Eğitim Ücreti:

Eğitim ücreti, Pazar araştırmasından ve detaylı maliyet hesaplamasından sonra karşılıklı planlanacaktır. Karşılıklı planlanacaktır.

 

Eğitmenin ücret beklentisi:

Programın tamamı için veya ders saat ücreti olarak beklenti belirtilebilir. Karşılıklı planlanacaktır.

 

Belge

Devamlılık şartını sağlayan katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

 

Eğitmen:

 

DR. ŞEFİK NACİ ADALILAR

1974 Yılında Ankara’da doğdu. İlköğreniminden sonra orta ve lise öğrenimine Özel Arı Lisesi’nde devam etti. 1991’de buradan mezun olan Adalılar, aynı yıl girdiği İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1996’da mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisans Programı’ndan (MBA) mezun oldu. Daha sonra Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı.

1996 yılından itibaren eğitmen olarak Turizm Geliştirme Vakfı’nda çalışmaya başlayan Ş. Naci Adalılar, 2004 yılından itibaren Turizm Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Vakıf Eğitim koordinatörü olarak 2016 yılına kadar görev almıştır. 2000 yılından itibaren çeşitli firma ve resmi kurumlarda danışmanlık görevi yapmış, birçok AB, üniversite ve sivil toplum örgütü projelerinde eğitmenlik ve koordinatörlük görevlerinde de bulunmuştur. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde de eğitmen olarak görev alan Adalılar, KOBİ’lerde ve Üniversitelerde Girişimcilik, Stratejik Planlama, Pazarlama Yönetimi, Kalite eğitmenliği ve danışmanlıkları yapmaktadır. İş dünyasına yönelik zaman yönetimi, toplantı teknikleri, takım oluşturma ve yönetme, etkili iletişim, yaratıcı karar alma ve problem çözme seminerleri de veren Adalılar'ın işletme ve turizm alanında çeşitli yayınları bulunmaktadır. Nisan 2008’de “Türkiye’de Turizm Pazarlaması ve Yeni Stratejiler” isimli kitabı yayımlanmıştır. “Bir Destinasyon Olarak Ekoköyler” isimli kitabı şu anda yayıma hazırlanmaktadır. İş hayatına Yönetim Danışmanı, Eğitmen ve Girişimci Mentoru olarak devam eden Adalılar evli ve bir çocuk babasıdır. İstanbul’da ikamet etmektedir. Ş. Naci Adalılar’ın çalışma ve araştırma alanlarının başında Girişimcilik, İşletme Yönetimi, Pazarlama, Turizm ve e-ticaret uygulamaları gelmektedir.

 

Eğitimin yeri:

İstanbul Kent Üniversitesi

 

BiZDEN HABERLER

Kent Üniversitesi Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisi'nin etkinliklerinden, en güncel haberlerden bilginiz olsun